Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Makarna ve Mantı Tarifleri

irmikli makarna yapımı

irmikli makarna yapımı
Evde İrmikli Makarna Yapımı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
100 gr. İrmik
100 gr. Böreklik Un
2 Adet Yumurta (120 gr.)
1 yemek Kaşığı Zeytinyağı
Açmak İçin Un

Ön Söz:
Evde irmikli makarna yapımı çok kolay. Önemli olan, yapacağınız irmikli makarna miktarına karar vermenizdir. İrmikli makarna, sadece irmik un’u kullanılarak yapılabilir. Fakat, irmik ununu piyasada bulmak zordur. Bu sebeple; irmikli makarna yapımı için, normal ince irmik kullanmamız gerekiyor. İnce irmikle makarna hamuru yaparken un ilave edilmezse, açılan yufka istenilen sonucu vermez.  Malzemelerin katlarını alarak istediğiniz miktarda irmikli makarna yapabilirsiniz. Yaptığınız irmikli taze makarnayı (dişinize göre)  4 dakika ile 7 dakikada arasında haşlarsınız. Kurutulmuş irmikli makarnayı ise 15 dakikada haşlarsınız.

Yaptığım makarna şeritlerinin inceliği yarım (0.5 mm.) milimetre, genişliği ise bir (1.0 cm.) santimdir. Bezeleri 40 cm. çapında açarsanız, 0.5 mm. incelikte yufka açmış olursunuz. Yufkayı ne kadar ince açarsanız, makarnanız o kadar güzel olur.

hamur yoğurulmuş streçe sarılmış 45 dakika beklemişirmikli makarna yapımı 1

hamur iki beze yapılmış ve yufka açılmışirmikli makarna yufkası

yufkanın iki kenarı ortada birleştirilmişyufka katlaması

yufka birleşim yerinden katlanmışyufka katlama

 irmikli makarna yufkası şeritler halinde kesiliyormakarna kesimi

Maharetini Göster:
Bir kap içine 100 gr. irmik, 100 gr. böreklik un konulacak ve karıştırılacak. Ardından orta yeri açılacak, iki yumurta kırılacak ve bir yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilecek. Peşinden malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulacak. Yoğurulan hamur tek beze yapılacak, streçe sarılacak ve en az 45 dakika (oda sıcaklığında) dinlendirilecek. Süre bitiminde beze ikiye bölünecek ve iki beze yapılacak. Her beze, az unla birlikte 40 cm. çapında yufka açılacak. Yufka iki kenarından orta kısmına yatırılacak. Yatırılan kenarı birbiri üzerine getirilecek ve istenilen genişlikte şeritler halinde kesilecek. Ardından katlı şeritler açılacak ve üzerine hafif un serpilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com