Kategoriler
Şerbetli Tatlı Tarifleri

incir kavurması

incir kavurması
Tereyağlı Kuru İncir Kavurması Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
250 gr. Kuru İncir
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Çay Bardağı Toz Şeker
1.5 Su Bardağı Kaynar Su
1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz İçi

Ön Söz:
Tereyağlı incir kavurması için işlenmiş kuru incir, taze incir ve tarifimde olduğu gibi yeni mahsül kuru incir kullanılabilir. Taze incir kavrulurken su ilavesine ihtiyaç duymaz, doğrudan tereyağı ile kavrulur. İşlenmiş kuru incir ve yeni yıl mahsülü kurtulmuş “natürel” incir kavurması yapılırken (yumuşaması için) su veya süt içerisinde pişirilir.

İşlenmiş kuru incir nedir:
Kuru incirin doğal görünüşüne türlü şekiller verilerek, gerektiğinde sap ve göz kısımları kesilerek, yırtılarak veya delinerek hazırlanmış kuru incir.

İşlenmemiş kuru incir (natürel) nedir:
Şekil verilmemiş, doğal durumunu muhafaza eden kuru incir. Bunların sap ve göz kısımları kesilmiş olabilir. Birde, hiç bir sınıfa girmeyen kuru incir çeşitine de endüstriyel kuru incir (hurda) denir. Bilgi kaynağı: Kuru İncir TS-541

Ön Hazırlık:
İncirlerin sapları kesilecek ve yıkanacak. Ardından bir kap içerisine alınacak ve üzerini kapatıncaya kadar ılık su ile doldurulacak. İncirler bu su içerisinde 15 dakika süre ile dinlendirilecek. Süre sonunda süzülecek ve kuşbaşı doğranacak.

Maharetini Göster:
Tencere içerisine incir 1 çay bardağı toz şeker, 1.5 su bardağı kaynar su konulacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve incirler 20 dakika süre ile pişirilecek. Ardından tereyağı eritilecek (köpürmeye başladığında) üzerine incir, 1çay bardağı dövülmüş ceviz içi konulacak ve kavrulacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com