Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

inci kefali tava

inci kefali kızartması
Tavada İnci Kefali Tava Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. İnci Kefali
1 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Ayçiçeği Yağı
Tuz

Ön Söz:
İnci kefali Van Gölü’nde yetişen bir balık cinsidir. İnci kefal’nin eti haddinden fazla lezzetlidir. İnci kefali’nin yağlı olduğu dönemlerde her çeşit pişirma yöntemiyle pişirilebilir. Balığın yağsız olduğu dönemlerde ise, inci kefalinin tavada yağ içinde kızartması lezzetli olur. İnci kefali yağlandığı zaman salamurası yapılır. Tarifimde kullandığım inci kefali yağsız döneminde idi, balığın tavasını yaptım ve oldukça lezzetli oldu. İnci kefal’ini bulmak güç olsa da; Van’dan inci kefal’i satıcıları kamyonlarla İstanbul’un çeşitli semtlerinde satıyorlar. İnci kefali’ni tavsiye ederim, rast gelirseniz mutlaka alın ve deneyin.

Van Gölü balığı inci kefali, üzerinde yumuşak pulları bulunan ve fazla kılçıklı omayan müthiş lezzete sahip balık çeşitidir.

Ön Hazırlık:
İnci kefali’nin üzerinde bulunan pulları bıçak yardımıyle sıyrılacak. Ardından karnı yarılacak ve iç organları çıkarılacak. Temizlenmiş inci kefalleri musluk altında bol su ile yıkanacak ve süzgeç içine alınacak. Süzülmüş balıkların yan yüzeyleri bıçakla birkaç yerinden çizilecek. Ardından balıkların içi ve dışı tuzlanacak, una bulanacak ve bir kap içine alınacak.

İnci Kefaliinci kefali

inci kefali temizlenmişvan gölü balığı

tuzlanmış ve un’a bulanmışunlanmış inci kefali

inci kefali tavada kızarıyortavada inci kefali

inci kefali servise hazırinci kefali tava

Maharetini göster:
Kızartma tavasına ayçiçeği yağı konulacak ve orta ateşin bir tık üzeri ısı da ısıtılacak. Ardından un’a bulanmış inci kefalleri tava içine dizilecek ve ikişer dakika ara ile çevrilecek. Balıkların iriliğine göre, 10-12 dakika bitiminde kızarmış balıklar tavadan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com