Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Hindi Yemekleri Tarifi Kebap ve Izgara Tarifleri Sos Tarifleri

hindi sosu nasıl yapılır

hindi sosu nasıl yapılır
Hindi Sosu Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Hindi Budu
1 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
3 Yemek kaşığı Zeytinyağı
1 İri Diş Sarımsak
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Hindi sosu nasıl yapılır: Hindi eti terbiye sosu yapmak için, verdiğim malzemeleri kullanırsanız; pişirdiğiniz hindi etinin kaliteli biftek lezzetinden farklı olmadığını farkedersiniz. Ayrıca, etin hindi eti olduğunu söylemediğiniz sürece; sofradakiler yedikleri etin biftek olduğunu sanacak ve ne çeşit et yediklerini sormayacaklardır. Hindi eti terbiye sosu ile tatlandırdığınız hindi etini kömürlü mangal, elektrikli ızgara, yağsız tava, fırın ızgara, ocak üzeri döküm ızgara, döküm tava, ocak üstü grill ızgara ve barbeküde pişirebilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Hindi budunun derisi (istenirse) ayrılacak ve eti bıçak kullanılarak ızgaralık doğranacak. Sarımsak soyulacak ve havanda ezilecek.

Maharetini Göster:
Sos kabı içerisine zeytinyağı, yoğurt, domates salçası, ezilmiş sarımsak, karabiber, tuz, süt konulacak ve karıştırılacak. Üzerine ızgaralık doğranmış hindi eti ilave edilecek ve sosla bir güzel karıştırılacak. Ardından, sosa bulanmış hindi etleri resimde göründüğü gibi, kap içerisine düzgün bir şekilde yayılacak. Sos kabı streçle kapatılacak ve en az iki saat süreyle buzdolabında bekletilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com