Kategoriler
Hindi Yemekleri Tarifi Mutfak Bilgileri

hindi köfte nasıl yapılır

hindi köfte nasıl yapılır
Hindi köfte nasıl yapılır: Hindi ızgara köftesi yapımı, diğer ızgara köfte çeşitlerinin yapımından farklı değildir. Hindi kıyması, soğan, sarımsak, bayat ekmek içi veye galeta unu, karabiber, kimyon, pul biber ve tuz hindi köftesi yapımı için gerekli malzemelerdir. Köfte harcında kıyma, soğan, karabiber ve tuz mutlaka bulunması gereken malzemelerdir. Bu malzemelerin dışında, damak tadınıza uyan diğer malzemelerin kullanımı köfte tatlandırıcılarıdır.

Örneğin; bayat ekmek içi doğru kullanılırsa, köftenin pişerken bırakacağı suyu üzerinde toplar. Bu vesileyle köfte hem yumuşak, hem de sulu olur.

Bayat ekmek içi nasıl doğru kullanılır? Bayat ekmek içi dilimlerini ıslatıp, sıkıp köfte harcına ilave etmenin fazla yararı yok. Aynı şekilde galeta unu, ya da grisini’yi ezip köfte harcına ilave etmekte aynı şekilde fazladan bir getirisi yok. Köfte harcına bayat ekmek içi su içerisinde ıslatılmadan veya fırında kızartılmadan kıymaya ilave edilirse, köftenin lezzetini artırır. Bu gerçeği önceden keşffetim ve ekmek içini bez torbada kurutup, ezerek porsiyonlar halinde derin dondurucuda sakladım. Köfe yaparken, dondurucudan bayat ekmek kırıntısını çıkarır kullanırdım.

ekmek kırıntısıekmek kırıntısı

Bir süre sonra, bu yönteminde uygun olmadığını gördüm. Çünkü; buzdolabı poşeti içerisindeki ekmek kırıntısı derin dondurucudan üzerine nem çekiyordu. Haliyle, kırıntıyı doğrudan köfte harcına koyunca; ısı farkından dolayı sulanıyordu. Şimdilerde bu sorunu çözdüm, hazırladığım bayat ekmek içini kavanoz içerisinde saklıyorum. Derin dondurucuda ekmek içini saklamak bayağı bir kolaylık sağlıyor. Dondurucuda ekmek içi donmuyor, dışarı çıkarınca da anında çözülüyor.

hindi köfte harcıhindi köfte harcı

hindi köftesihindi köftesi

hindi ızgara köftesihindi ızgara köfte

Hindi köftesi nasıl yapılır veya nasıl yaptım:
Hindi but etini mutfak robotunda çektim. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğradıktan sonra bıçakla ince olarak kıydım. Ardından bir kap içine hindi eti, bayat ekmek kırıntısı, soğan, sarımsak, karabiber, kimyon, pul biber, tuz’u koydum ve yoğurdum. Yoğurduktan sonra, harcı top yaptım üzerini kapattım ve buzdolabında iki saat dinlendirdim. Peşinden dinlenmiş harçatan parçalar kopardım, köfte şeklini verdim ve ızgarada pişirdim.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com