Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Evde Nasıl Yapılır

güveçte türlü yemeği

güveçte türlü yemeği
Güveçte Türlü Yemeği Etsiz Karışık Sebzeli Güveç Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
250 gr. Taze Fasulye
250 gr. Bamya
2 Adet Kabak
2 Adet Patlıcan
2 Adet Patates
2 Adet Soğan
3 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
3 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Kaynar su

Ön Söz:
Etsiz türlü yemeğini dilerseniz ocak üzerinde tencerede veya güveçte, ya da güveç içinde fırında pişirebilirsiniz. İsterseniz, yemeğinize su ilave etmeyebilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Bütün sebzeler  yıkanacak. Taze fasulye ayıklanıp, uygun uzunlukta doğranacak. Bamya buradan tarifine uygun olarak temizlenecek. Kabak kazınacak, patlıcan soyulacak ve her ikiside uzunlamasına dörde bölünecek ve kuşbaşı doğranacak. Patates uygun irilikte doğranacak. Soğan ortadan ikiye bölünecek. Domates soyulacak ve iri kuşbaşı doğranacak. Sivri biber kuşbaşı doğranacak. Sarımsak soyulacak ve bütün bırakılacak.

Bamyanın Hazırlanışı:
Taze bamyalar temizlendikten sonra, 1 yemek kaşığı sirke katılmış su içinde 2 dakika kaynatılacak. Ardından süzgeç içine alınacak, soğuk su altında tutulacak ve süzülecek.

Patlıcanın Hazırlanışı:
Patlıcan doğrandıktan sonra, 1 tatlı kaşığı tuz katılmış soğuk su içerisinde 30 dakika bekletilecek. Süre bitimi, süzülecek ve sıkıldıktan sonra kullanılacak.

güveçte türlü yemeği 1

Maharetini Göster:
Güveç içine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine taze fasulye ilave edilecek, güveç kapağı kapatılacak ve orta ısıda kendi suyu ile 15 dakika kavrulacak. Ardından sıra ile patates, patlıcan, soğan, sivri biber, sarımsak, domates, karabiber, kekik, tuz ilave edilecek. Üzerine 1 çay bardağı kaynar su gezdirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Güveç kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 60 dakika bitiminde güveçte türlü yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com