Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Kebap ve Izgara Tarifleri

güveçte et buğu kebabı

güveçte et buğu kebabı 1
Toprak Güveçte Et Buğ Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Orta Yağlı Dana Kuşbaşı
16 Tane Arpacık Soğan
2 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
2 Diş Sarımsak
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Çay Kaşığı Tuz
20 cm. Çapında Toprak Güveç

Ön Söz:
Buğu kebabı, klasik kebaplardan bir yemek çeşitidir. Adındanda anlaşılacağı gibi, buğu kebabının malzemeleri kendi bıraktıkları suyun buharı ile pişer. O yüzden fazlasıyle lezizdir. Dışardan su ilavesi yapılmaz. Buğu kebabında et seçimi kişinin tercihine kalmış, kuzu veya dana eti kullanılabilir.

Pişirme kabı olarak her tür tencere veya toprak güveç kullanılabilir. Hazırladığınız güveç içindeki buğu kebabınız fırında da pişirilebilir.

Ön Hazırlık:
Arpacık soğan iki taraflı çok az kesilecek ve soyulacak. Domates soyulacak ve irice küp olarak doğranacak. Sivri biber irice halka doğranacak. Sarımsak yemeklik doğranacak.

güveçte et buğu kebabı

Maharetini Göster:
Güveç içi zeytinyağı ile yağlanacak. Ardından sıra ile kuşbaşı et, arpacık soğan, domates, sivri biber ve sarımsak konulacak. Üzerine karabiber, kimyon, kekik ve tuz serpilecek. Güveç alüminyum folyo ile kapatılacak ve orta yeri (buhar çıkması için) kürdan ile delinecek. Güveç ocak üzerine alınacak ve orta ısıda kaynatılacak. Güveçten buhar çıkmaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 90 dakika bitiminde güveçte et buğu kebabı servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com