Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Mutfak Bilgileri Pastane Tarifleri

galeta unu nasıl yapılır

galeta unu nasıl yapılır
Evde galeta unu nasıl yapılır tarifi: Mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden galeta unu, çeşitli kızartma yemeklerinde, köfte hazırlamada karışım malzemesi olarak, pasta ve kek yapımında kullanılmaktadır. Mutfağımızda kolayca hazırlayabileceğimiz galeta unu, ekmek israfınında önüne geçecektir.

Şöyle ki, günlük olarak soframızdan arta kalan ekmek parçalarını veya bayatlamış ekmeklerimizi bez bir torba içerisinde biriktiririsek galeta unu yapmak çok kolay. Resimde gördüğünüz ekmek dilimleri belirli bir süre içerisinde birikmiş bayat ekmeklerimin bir kısmıdır. Hava geçirgen, ağzı bağlanabilen bez bir torbaya koyarak bayat ekmeklerimi biriktiriyorum. Mutfağımın uygun bir yerinde asılı ve ağızı kapalı olan bez torbam, nefes alabildiği için ekmeklerim hem kuruyor, hemde küflenmiyor.

Mutfakta galeta unum tükendiği vakit bayat ekmek dilimlerini fırınımın ızgara teli üzerine diziyorum, 160°C dereceye fırınımı ayarlıyorum ve ekmeklerimi hafif pembe olacak şekilde, yaklaşık 10 dakika fırınlıyorum. Ekmek dilimleri soğuduktan sonra, havanda veya mutfak robotunda parçalıyorum. Elde ettiğim galeta unumu kavanozda saklıyorum. Kurumuş bayat ekmekleri fırına koymadan doğrudan da havanda veya mutfak robotunda parçalayabilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com