Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri

fırında yeşil mercimek yemeği

fırında yeşil mercimek
Fırında Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Yeşil Mercimek
1 Adet Kuru Soğan
50 gr. Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
2 Su Bardağı Haşlanmış Etli Kemik Suyu
4 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Ve, Her Tarafı Metal Tencere

Ön Söz:
En lezzetli yeşil mercimek yemeği fırında yapılır. Yemeğin lezzetini katmerlendirmek için; tarifimde verdiğim malzemeleri kullanırsanız, yemeği pişirip sofrada yerken ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Yemekte tereyağı kullanmak istemezseniz; tereyağı yerine altı yemek kaşığı zeytinyağı veya benzeri yemeklik yağ kullanabilirsiniz. Ayni şekilde, etli kemik suyu kullanmak istemezseniz; yerine altı su bardağı (1200 gr.) normal kaynatılmış çeşme suyu veya şişe su kullanabilirsiniz. Deneyin bakalım yemeğimi, atıp tutmuş muyum?

Ön Hazırlık:
Mercimek en az 8 saat süre ile su içinde ıslatılacak. Ardından, yıkanacak, süzülecek ve doğrudan yemek yapımında kullanılacak. Soğan yemeklik doğranacak. Kaynar et suyu ve kaynar su hazır edilecek.

mercimek ıslatılmışmercimek ıslama

mercimek süzülmüşyeşil mercimek

tencerede soğan salça kavrulmuşsoğan salça kavurma

yeşil mercimek ilave edilmişmercimek

kaynar su ve et suyu ilave edilmişmercimek su

fırında yeşil mercimek yemeği servise hazırfırında yeşil mercimek yemeği 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan ve salça ilave edilecek, düşük ısıda kavrulacak. Üzerine mercimek, kaynar su, kaynar et suyu ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra; tencere kapağı kapatılacak ve önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırına sürülecek. Tam 60 dakika bitiminde tencere fırından alınacak. Şimdi, yemeğin tuzunu karar hale getirebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com