Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

fırında uskumru

fırında uskumru
Fırında Uskumru Fileto Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
4 Adet Donmuş Uskumru
3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Fırın Kağıdı
Fırın Tepsisi

Ön Söz:
Fırında uskumru nasıl yapılır? Seçime bağlı olarak fırında uskumru, balık temizlendikten sonra fileto kesilmiş veya bütün olarak yapılır. Fırında fileto kesim balık çabuk pişer ve fazla zahmet gerektirmez. Bütün balık ise fileto kesime göre, iki aşamalı (kapalı ve açık) pişirilir ve geç pişer. Fırında uskumru yapımında donmuş uskumru kullandım. Donmuş uskumruları çözdürmek için, bir kap içine koydum ve üzerini kapatacak miktarda çeşme suyu ile doldurdum. Uskumrular çözüldükten sonra temizledim ve fırında pişirdim. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Uskumrunun başı ve kuyruğu kesilecek, karnı yarılacak, iç organları çıkartılacak. Ardından uskumru kesme tahtası üzerine yatırılacak. Bıçakla kuyruktan başlamak üzere, ana kılçık takip edilecek ve uskumru iki parçaya ayrılacak. Ardından kesilmiş filetolar yıkanacak, süzülecek ve kılçıklı olan yüzeyine kesikler atılacak. Fırın tepsisine yanmaz kağıt yayılacak.

Uskumru Fileto Kesim Hazırlanmışfırında uskumru fileto

fırında uskumru servise hazırfırında donmuş uskumru

Maharetini Göster:
Fileto kesilmiş uskumru parçalarının her iki yüzeyi tuzlanacak ve sıvı yağ ile yağlanacak. Ardından yanmaz kağıt yayılmış fırın tepsisine aralıklı dizileck. Tepsisi önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek ve 30 dakika süre ile pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com