Kategoriler
Hindi Yemekleri Tarifi

fırında sebzeli hindi pirzola

fırında sebzeli hindi pirzola
Fırında Sebzeli Hindi Pirzola Tarifi, Sosu, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
700 gr. Hindi Pirzola
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
2 Adet Patlıcan
2 Adet Patates
3 Adet Sivri Biber
3 Diş Sarımsak
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kekik
1 çay kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Fırında sebzeli hindi pirzola yemeğini, tutamakları metal olan; çelik tencere içerisinde yaptım ve fırında pişirdim. Tencerede malzemeleri hazırladıktan sonra, ocak üzerinde (bir kez) fokurdattım ve önceden 200°C derece’ye ısıtılmış turbo fırının alttan 2. rafında pişirdim.

Ön Hazırlık:
Hindi pirzola yıkanacak ve süzülecek. Soğan soyulacak ve yarım ay doğaranacak. Sarımsak soyulacak ve bütün bırakılacak. Patates, domates soyulacak ve kuşbaşı doğranacak. Sivri biber kuşbaşı doğranacak. Patlıcan alacalı soyulacak, kuşbaşı doğranacak ve tuzlu su içerisinde bekletilecek. Kaynar su hazır edilecek.

Hindi Pirzola Sosunun Hazırlanması:
Kase içerisine domates salçası, karabiber, pul biber, kekik, kimyon, tuz, 1 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak.

fırında sebzeli hindi pirzola 1

Maharetini Göster:
Tencere tabanına zeytinyağı yayılacak. Üzerine hindi pirzola, patates, patlıcan, domates soğan, sivri biber, sarımsak ilave edilecek. Peşinden, hazırlanan sos üzerlerine dökülecek. tencerenin kapağı kapatılacak ve önceden 200°C ‘ye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tencere 75 dakika süre ile fırında tutulacak. Süre bitiminde tencere kapağı alınacak ve üzerinin kızarması için; tencere 10 dakika süre ile tekrar fırına sürülecek. Süre bitiminde fırında sebzeli hindi pirzola yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com