Kategoriler
Tavuk Yemekleri

fırında piri piri soslu tavuk

piri piri soslu tavuk
Fırında Piri Piri Soslu Tavuk Kızartması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Bütün Tavuk (1650 gr.)
200 gr. Piri Piri (peri peri) Sos
1 Yemek Kaşığı Tuz
Mutfak Fırçası
Fırın Tepsisi (28×35 cm.)
Fırın Kağıdı
Alüminyum Folyo

Ön Söz:
Fırında piri piri soslu bütün tavuk yaparken üç aşamalı çalışma gerçekleştirilir.

1. Piri piri sos hazırlanır.
2. Bir bütün tavuk, kelebek tavuk olarak şekillendirilir.
3. Kelebek şekli verilen tavuk, hazırlanan piri piri sos ile terbiye edilir ve pişirilir.
Bunca zamandır, çeşitli sos kullanarak fırında tavuk kızarttım; kızarttığım hiçbir tavuk, fırında piri piri soslu tavuk lezzetine ulaşamadı. Tarifimi denerseniz, ne demek istediğimi anlarsınız. Pişirdiğiniz tavuğun yanında mutlaka banma sosu olarak, piri piri sosu bulundurun derim. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Piri piri sos nasıl yapılır? Buradan tarifin bakınız. Kelebek tavuk nasıl yapılır? Buradan tarifine bakınız. Fırın tepsisi içine yanmaz kağıt yayılacak.

Tavuğun Piri Piri Sos ile Terbiyesi:
Hazırlanan kelebek tavuk kesme tahtası üzerine yatırılacak ve kaba etleri dahil, muhtelif yerleri (sosu daha iyi emmesi için) çatal batırılarak delinecek. Peşinden tavuğun iç ve dış bütün yüzeyi, 1 yemek kaşığı tuz ile ovularak tuzlanacak. Ardından tavuğun iç yüzeyi fırça yardımıyle piri piri sos ile kaplandıktan sonra; kaplanmış yüzeyi alta gelecek şekilde, fırın tepsisine konulacak. Peşinden tavuğun üst yüzeyi aynı şekilde soslanacak. Tepsi alüminyum folyo ile kapatılacak ve buzdolabında en az 4 saat ile 24 saat arasında dinlendirilecek.

Ev Yapımı Piri Piri Sosev yapımı peri peri sauce

Kelebek Tavuktavuk kelebek

Tavuk İç Yüzeyi Soslanmışperi peri sos

Tavuk Dış Yüzeyi Soslanmışperi peri soslu tavuk

Tavuk Pişmiş  İç Yüzey Görüntüsüfırında peri peri soslu tavuk

Maharetini Göster:
Terbiye edilimiş piri piri soslu kelebek tavuk, fırına konmazdan 1 saat önce buzdolabından çıkarılacak ve bekletilecek. Ardından, önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının alttan ikinci rafına sürülecek ve 60 dakika boyunca pişirilecek. Süre bitiminde tepsi üzerinden alüminyum folyo alınacak ve fırın ısısı 150°C dereceye düşürülecek. Tepsi açık olarak 30 dakika daha fırında tutulacak. Süre bitiminde kızarmış tavuk fırından alınacak, üzeri kapatılacak ve 30 dakika dinlendirdikten sonra servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com