Kategoriler
Pirinç Pilavı Tarifleri Tavuk Yemekleri

fırında pilavlı tavuk baget

pilavlı tavuk baget
Fırında Pilavlı Tavuk Baget Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
800 gr. Tavuk Baget  (tavuk incik)
1 Su Bardağı Pirinç  (250 ml. bardakla)
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (40 gr.)
1 Adet Küçük Soğan
1 Adet Orta Boy Domates
2 Su Bardağı Tavuk Suyu (500 ml)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Soğuk Su

Ön Söz:
Fırında pilavlı tavuk baget yemeği; baget haşlandıktan sonra fırında 20 dakikada pişer. Pilav yapımında soğan, domates ve baldo pirinç kullandım. Fırın tepsisinin boyutları ve ihtiyaç nedeniyle; her zaman pirinci ölçtüğüm 200 ml. su bardağı yerine, bu defa 250 ml. su bardağı kullandım. Et suları kullanılarak yaptığım pilavlarda bir bardak pirinç için, iki bardak et suyu kullanırım. Bu kuralıma pilav yapımında aynen uydum ve sonuçta mükemmel lezzette yemeğimi yaptım. Tavsiye ederim.

Ön Hazırlık:
Baget yıkanacak ve süzülecek. Pirinç ayıklanacak ve berrak suyu çıkıncaya kadar yıkanacak. Soğan yemeklik doğranacak ve domates rendelenecek.

Tavuk Baget Haşlanıyorbaget haşlama

Haşlanmış Tavuk Bagethaşlanmış baget

Bagetlerin Haşlanması:
Tencereye baget, 5 su bardağı soğuk su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, üstte biriken köpükler alınacak ve tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Baget 1 saat haşlanacak ve ocaktan alınacak.

Pilav Hazırlanmış Tepsiye Konmuşfırında baget

Pirinç Pilavının Yapılması:
Tencereye 4 yemek kaşığı zeytınyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, pirinç, domates ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından 2 su bardağı tavuk suyu ilave edilecek ve tuzu karar hale getirilecek. Tencere 3 dakika kaynatılacak ve ocaktan alınacak.

fırında pilavlı tavuk baget pişmişfırında pilavlı tavuk incik

üzeri kapatılmış dinleniyordinlenmiş pilav

Maharetini Göster:
Fırın tepsisi içine pilav tenceresi aktarılacak ve pirinç tepsi tabanına yayılacak. Üzerine aralıklı bagetler dizilecek. Tepsi açık olarak, önceden 200°C’ye ısıtlmış fırının orta rafına sürülecek ve fırın kapağı kapatılacak. Tam, 20 dakika bitiminde tepsi fırından alınacak. Üzeri alüminyum folyo ile kapatılacak ve 15 dakika dinlendirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com