Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

fırında patlıcan oturtması

fırında patlıcan oturtması 1
Fırında Patlıcan Oturtması Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Bostan Patlıcanı
150 gr. Dana Döş Kıyması
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Tatlı Kaşığı Salça
2 Adet Orta Boy Domates
2 Adet Sivri Biber
2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Kaynar Su
Kızartma Yağı

Ön Söz:
En güzel fırında patlıcan oturtması, topan denilen bostan patlıcan çeşitinden yapılır. Oturtması yapılacak patlıcan alacalı soyulur, dilimlenir veya dolması yapılacakmış gibi içi boşaltılır. Ardından yağ içinde hafif renk alıncaya kadar kızartılır. Hazırlanan iç harç; dilim olanların üzerine yayılır, içi boşaltılmış patlıcanların içerisine doldurulur ve tencerede ya da fırında pişirilir. Hazırlanan yemek, yanında sade pirinç pilavı ve cacık eşliğinde sofraya konur. Tarifimdeki malzemelerle üç porsiyon fırında patlıcan oturtması yapılır, tavsiye ederim.

Ön Hazırlık:
Patlıcan alacalı soyulacak, 2,5 veya 3.0 cm. kalınlıkta dilimlenecek. Ardından tuzlu su içinde yarım saat dinlendirilecek. Süre bitiminde sıkılacak ve kızgın yağ içerisinde hafif renk alıncaya kadar kızartılacak. Soğan, sivri biber, sarımsak yemeklik doğranacak ve domates rendelenecek. Kaynar su hazır edilecek.

İç Harcın Hazırlanması:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kıyma ilave edilecek ve orta ısıda taneleşinceye kadar kavrulacak. Ardından sıra ile soğan, sarımsak, sivri biber, salça, domates ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden 1 su bardağı kaynar su, karabiber, kimyon, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı, en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 15 dakika bitiminde iç harç ocaktan alınacak.

patlıcan kızartılmışpatlıcan oturtması

iç harç patlıcan üzerine yayılmışfırında patlıcan harcı

sebzeler dizilmişfırında patlıcan

fırında patlıcan oturtması servise hazırfırında patlıcan oturtması

Maharetini Göster:
Fırın tepsisine kızarmış patlıcan dilimleri dizilecek. Üzerine iç harç yayılacak, domates dilimleri ve sivri biberle süsleneck. Tepsi, önceden 200°C derece’ye ısıtlmış fırının orta rafına sürülecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 15 dakika bitiminde fırında patlıcan oturtması servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com