Kategoriler
Makarna ve Mantı Tarifleri

fırında makarna

fırında makarna 1
Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
Yarım Paket Fırın Makarna
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Un
1 Yumurta
200 gr. Kaşar Peyniri
3 Su Bardağı Süt (600 ml.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Kare Borcam Tepsi (22×22 cm.)

Ön Hazırlık:
Tencereye yeteri kadar su konulacak ve kaynatılacak. Üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ve makarna ilave edilecek, makarnalar yumuşayıncaya kadar (12 dakika) haşlanacak, süzülecek. Kaşar peyniri rendelenecek ve peynirin yarısı ayrılacak. Diğer yarısı, 1 yumurta çırpıldıktan sonra içerisine karıştırılacak.

Beşamel Sos’un Hazırlanması:
Tava içerisine 1 yemek kaşığı (60 gr.) tereyağı konulacak, eritilecek. Üzerine 2 yemek kaşığı (60 gr.) un ilave edilecek, kokusu çıkıncaya kadar düşük ısıda kavrulacak. Ardından 3 su bardağı süt azar azar un üzerine ilave edilecek, sos’un pütürsüz olmaması için çırpma teli ile sürekli karıştırılacak. Sütün bitiminde karışım yavaş yavaş karıştırılarak göz göz oluncaya kadar pişirilecek. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilecek ve sos’un tuz’u karar hale getirilecek.

fırında makarna

Maharetini Göster:
Karıştırma kabı içerisine makarna ve beşamel sos konulacak, karıştırılacak. Üzerine yumurta ve peynirli karışım ilave edilecek karıştırılacak. Makarna yağlanmış kare borcam tepsi içerisine yayılacak ve üzeri düzeltilecek. Beklemekte olan kaşar peynirinin yarısı, üzerine dengeli bir şekilde serpiştirilecek. Önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının, orta rafın bir altına sürülecek. 30 dakika süre bitiminde fırında makarnanız servise hazır. Sonrası malum.

Not:
Borcam tepsi geç ısındığından, kendi fırınımın şartları için (orta rafın bir altına sürülecek) diye notu kendim için yazdım. Sizin fırınınız farklı olabilir.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com