Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

fırında kabak karnıyarık

fırında kabak karnıyarık
Fırında Kabak Karnıyarık Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
6 Adet Kabak
200 gr. Orta Yağlı Dana Kıyma
3 Adet Domates
1 Adet Soğan
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Salça
3 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su
1/5 Demet Maydanoz

Ön Söz:
Kabak karnıyarık yılda bir kez yapılıp yenilmesi gereken bir yemek. Kabakların oyulmasındaki uğraşıyı saymazsak eğer, yapımı gayet kolay. Yapmanız gereken; aynı boyda ve düzgün kabakları tedarik etmek, içerisindeki yumuşak yerleri ve çekirdekleri boşaltmak. Ardından tuzlu su içerisinde kabakları yarı pişmiş halde haşlamak, ne kadar kolay değil mi?

Fırında kabak karnıyarık böyle yapıldı, kolay gelsin.

Ön Hazırlık:
Domates, soğan, sarımsak soyulacak ve yemeklik doğranacak. Maydanoz ince kıyılacak ve kaynar su hazır edilecek. Kabaklar kazınacak, iki ucu kesilecek ve tepsiye düzgün oturması için tabanı düzeltilecek. Ardından iki ucundan 1-1.5 cm. mesafe bırakılacak ve ortası oyulacak. Oyulan kabaklar 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş su içerisinde en düşük ısıda 15 dakika haşlanacak.

kabak karnıyarık içi

İç Harç’ın Hazırlanması:

Tava içerisine 3 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ve sarımsak ilave edilecek, düşük ısı da kavrulacak. Ardından kıyma ilave edilecek ve taneleşinceye kadar kavrulacak. Üzerine domates ilave edilecek ve diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Ardından karabiber, kimyon ve tuz ilave edilecek, karıştırılacak. Harcın tuzu karar hale getirilecek. Ocak, en düşük ısı konumuna getirilecek. Domateslerin suyu buhar olup uçuncaya kadar iç harç pişirilecek. Ardından maydanoz ilave edilecek ve karıştırılacak.

kabak haşlandıkabak karnıyarık

kabak karnıyarık hazırlandıfırında kabak karnıyarık 1

Maharetini Göster:
Fırın tepsisi tabanı 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlanacak. Üzerine kabaklar dizilecek, içleri iç harç ile doldurulacak ve üzerlerine birer paraça domates konulacak. Bir kap içerisine 2 su bardağı kaynar su, 1 tatlı kaşığı domates salçası, az tuz konulacak ve karıştırılacak. Ardından bu karışım fırın tepsisine ilave edilecek. Fırın tepsisi önceden 200°C de ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek ve 30 dakika süre ile fırında tutulacak. Süre sonunda kabak karnıyarık yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com