Kategoriler
Dolma Tarifleri Sebze Yemekleri

fırında kabak dolması

fırında kabak dolması
Fırında Kabak Dolması Tarifi, Dolma İçi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Adet Köy Kabağı (900 gr.)
100 gr. Dana Kıyması
1 Türk Kahve Fincanı Pirinç
3 Adet Orta Boy Domates
1 Adet Soğan
4 Yemek kaşığı Zeytinyağı
2 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Kaynar Su
Bir Tutam Maydanoz
Bir Tutam Taze nane

Ön Söz:
Fırında kıymalı kabak dolması, tencerede yapılan kabak dolmasından daha lezzetli olduğunu herkes bilir. Kabağınız organik köy kabağı, aylardan ramazan ve birde akşam iftar sofrası olursa; fırında etli kabak dolması taze pide eşliğinde tadından yenmez, tarifimi deneyin ve tadın. Kabakları bütün doldurabileceğiniz gibi, eşit parçalara bölerekte içini doldurabilirsiniz. Söyleyeyim de..

Ön Hazırlık:
Kabakların üstleri kazınacak, uçları kesilecek ve içleri boşaltılacak. Ardından bir kap içerisine yeterli miktarda su ve 1 tatlı kaşığı tuz konulacak, karıştırılacak. Kabaklar bu su içerisinde dinlendirilecek. Kabaklar doldurulurken sadece suyu süzülecek, yıkanmayacak. Domatesin iki tanesi, sarımsak ve soğan yemeklik doğranacak. Diğer domates, kabak uçlarına kapak yapılacak. Maydanoz ve taze nane doğranacak. Pirinç yıkanacak ve süzülecek. Fırın tepsisi 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlanacak.

Dolma İçi’nin Hazırlanması:
Yoğurma kabı içerisine kıyma, soğan, sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, domates, karabiber, kimyon, pul biber, taze nane, maydanoz, tuz konulacak ve bir güzel yoğurulacak. Harçın tuzu karar hale getirilecek ve üzerine pirinç ilave edilecek, karıştırılacak.

Dolma Sosunun Hazırlanması
Kase içerisine 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı kaynar su konulacak ve karıştırılacak.

kabak hazırlanmışköy kabağı

fırında kabak dolması servise hazırfırında kabak dolması 1

Maharetini Göster:
Kabaklar ağız kısmında 1 cm. boşluk bırakılacak şekilde dolma içi ile doldurulacak ve birer parça domatesle kapatılacak. Ardından tepsi içine yatırılacak ve üzerine dolma sosu ilave edilecek. Tepsi alüminyum folyo ile kapatıldıktan sonra, önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek ve 90 dakika süre ile pişirilecek. Süre bitiminde folyo tepsi üzerinden alınacak ve 15 dakika süre ile kabakların üzeri kızartılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com