Kategoriler
Hindi Yemekleri Tarifi

fırında hindi kanadı

fırında hindi kanadı 1
Fırında Hindi Kanadı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
3 Adet Hindi Kanadı (500 gr.)
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
2 Adet Kuru Soğan
2 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
2 Adet Patlıcan
3 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Kuru kekik
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Kaynar Su
30 cm. Çapında Fırın Tepsisi
Alüminyum Folyo

Ön Hazırlık:
Hindi kanadı yıkanacak,  süzülecek ve kemikli tarafından boylamasına bıçakla açılacak. Soğan, domates soyulacak ve elma dilimi doğranacak. Sivri biber iri parçalara bölünecek. Sarımsak soyulacak ve bütün bırakılacak.  Patlıcan alacalı soyulacak, iri doğranacak ve tuzlu su içinde yarım saat dinlendirilecek.  Kaynar suyu hazır edilecek.

hindi kanadı hazırlanmışhindi kanat

fırında hindi kanadı sebzeleri doğranmışhindi kanat sebzesi

Malzemelerin Karıştırılması:
Karıştırma kabına patlıcanın suyu sıkılarak konulacak. Üzerine hindi kandı, soğan, sarımsak, domates dilimleri, sivri biber, karabiber, kimyon, pul biber, kekik, tuz konulacak ve malzemeler karıştırılacak.

malzemeler tapsiye yayılmışfırında hindi kanadı 2

fırında hindi kanadı pişmiş servise hazırfırında hindi kanadı

Maharetini Göster:
Tepsiye zeytinyağı konulacak, çevresi ve tabanı yağlanacak. Üzerine karıştırılmış malzemelerin tamamı yayılacak. Ardından 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 su bardağı kaynar su, az tuz ile karıştırılacak ve tepsiye ilave edilecek. Tepsinin üzeri alüminyum folyo ile kapatılacak ve önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırına sürülecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tepsi 60 dakika süre ile fırında tutulacak. Süre bitiminde üzerindeki alüminyum folyo alınacak ve 30 dakika süre ile tekrar fırına sürülecek. Süre bitiminde fırında hindi kanadı yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.

Son Söz:
Hindi kanadı iri olduğundan, fazla sayıda kanat kızartmak için; fırının kendi tepsisini kullanmanız gerekebilir. Tepsi üzerinden folyoyu kaldırdığınızda, isterseniz kanatları çevirebilirsiniz.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com