Kategoriler
Bulgur Pilavı Tarifleri Bulgurlu Yemekler Etli Yemek Tarifleri Tavuk Yemekleri

fırında bulgur pilavlı kaz eti

fırında bulgur pilavlı kaz eti
Fırında Bulgur Pilavlı Kaz Eti Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
Yarım Parça Kurutulmuş Kars Kazı
2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
5 Su Bardağı Kaynar Kaz Eti Suyu
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Kaz pişirme ile ilgili iki tarifimiz mevcut. İlk hazırladığımız tarifte tuzlanmış ve soğuk havada kurutulmuş Kars kazı ile ilgili, ikinci tarifimizz ise doğrudan kesilmiş ve düdüklüde haşlanmış kaz ile ilgili. Yemek yapacağınız elinizdeki kaz hangi tarife uyuyorsa o tarifi kullanmanız gerekir, afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kaz etini ister tencerede, isterseniz düdüklü tencerede haşlayın, buradan tarifine uygun olarak haşlanacak. Kaz etinin üzerine sürmek için; bir kap içerisine 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı salça konulacak ve çırpılacak. Hazırlanan sos haşlanmış kaz eti fırına verilirken üzerine sürülecek.

Bulgur Pilavının Hazırlanması:
Tencere içine 2 yemek kaşığı tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile salça, bulgur ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından 5 su bardağı kaz suyu, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere 3 dakika kaynatılacak ve ocaktan alınacak ve fırın tepsisine yayılacak.

haşlanmış yarım parça kars kazıfırında bulgur pilavlı kaz eti 1

Maharetini Göster:
Fırın tepsisi içine tencerede hazırlanan bulgur yayılacak. Üzerine resimde göründüğü şekilde haşlanmış yarım kaz yatırılacak ve sos sürülecek. Tepsi alüminyum folyo ile kapatılacak ve 200°C’ye ısıtlmış fırının orta rafına sürülecek. 20 dakika fırında tutulacak. Süre bitiminde folyo üzerinden alınacak. Tepsi açık (etin kızarması için) olarak 30 dakika daha fırında tutulacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com