Kategoriler
Şerbetli Tatlı Tarifleri

fırında ayva tatlısı

fırında ayva tatlısı
Gıda Boyası Kullanmadan Fırında Ayva Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
3 Adet Orta Boy Ayva
2 Ekşi Elma
1 Su bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Bu tarif, ayva tatlısın doğrudan fırında nasıl yapılacağının hikayesidir. Elbette bu hikaye bununla kalmıyor, ya ne yapıyor? Bir de gıda boyası kullanılmadan ayvanın nasıl renk alacağı anlatılıyor. Ayva tatlısının süslemesini ayrı tutarsak, internette bu tarifin benzeri yoktur. Tarifimi uygulayarak hayal gücünüzle harikalar yaratabilirsiniz. Hadi kolay gelsin.

Ön Hazırlık:
Ayva soyulacak ve ortadan ikiye bölünecek. Her parçanın çekirdek yuvaları çıkarılacak ve çekirdekleri ile birlikte su dolu tencere içerisine konulacak. Ayva parçaları tencere kapalı olarak 4 saat bekletilecek.

Ekşi Elma’nın Hazırlanması:
Elma soyulacak ve rendelenecek. Bir kap içerisine elma rendesi ve üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker konulacak. Normal ısıda elma suyunu salıp diriliği gidinceye kadar pişirilecek.

Ayva parçaları tencerede dinleniyorayva su içinde

Ayva parçaları fırın tepsisindeayva tepside

Ayva fırında pişmişfırında ayva

Ayvalar süsleniyorayva tatlısı süslemesi

Maharetini Göster:
Fırın tepsisine 1 çay bardağı su konulacak.  Üzerine ayva parçaları kesilmiş yüzeyi alta gelecek şekilde dizilecek. Her parçanın üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker konulacak. Ardından fırın tepsisi alüminyum folyo ile kapatılacak ve önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek. Saat’a bakılacak ve not edilecek. 90 dakika bitiminde alümiyum folyo tepsi üzerinden alınacak. Tepsi açık olarak 30 dakika tekrar fırında tutulacak. Süre bitimi tepsi fırından alınacak ve soğutulacak. Ardından elma rendesi, kaymak veya krem şanti ile süslenecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com