Kategoriler
Tavuk Yemekleri

fırında acı soslu tavuk baget

fırında acı soslu tavuk baget 2
Fırında Acı Soslu Tavuk Baget Tarifi, Sosu, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
750 gr. Tavuk Baget
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Acı Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı Acı Toz Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Kaynar Su

Salamura Malzemesi:
1 Litre Musluk Suyu (5 su bardağı)
1 Yemek Kaşığı Sofra Tuzu

Ön Söz:
Fırında acı soslu tavuk baget yemeğim; bagetler 12 saat süreyle salamura yapıldıktan sonra fırında iki aşamalı kızartılmıştır. Önce bagetler 40 dakika süreyle kızartılmış, ardından fırından çıkartılmış ve soslanarak 10 dakika süreyle tekrar kızartılmıştır. Fazla söze gerek yok, boğazınıza düşkünseniz yapın yiyin. Acı sos malzemelerimi her kesin yiyebileceği şekilde hazırladım. Acıyı yemeyi seviyorsanız eğer, çili biberi veya arnavut biberi kullanabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Bagetler yıkanacak ve süzülecek.

salamura hazırlanmışincik salamura

Salamura’nın Hazırlanması:
Kapaklı bir kap içine 1 litre (beş subardağı dolusu) musluk suyu, bir yemek kaşığı tepelice doldurulmuş sofra tuzu konulacak ve eriyinceye kadar karıştırılacak. Ardından tavuk bagetleri ilave edilecek, kapak kapatılacak ve buzdolabına kaldırılacak. Kap en az 12 saat saat buzdolabında bekletilecek.

acı sos yapılmışacı sos

Acı Sos’un Yapımı:
Tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine birer çay kaşığı dolusu domates ve acı biber salçası konulacak ve hafif kavrulacak. Ardından, 1 çay bardağı dolusu kaynar su, bir yemek kaşığı acı toz kırmızı biber, birer çay kaşığı dolusu karabiber, tuz ilave edilecek, karıştırılacak. Sos bir defa fokurdatılacak ve ocaktan alınacak.

bagetle fırında 40 dakika kızartılmışfırında tavuk incik

ardından üzerine acı sos sürülmüşsoslu tavuk baget

fırında acı soslu tavuk baget servise hazırfırında acı soslu tavuk baget 1

Maharetini Göster:
Salamura kabından bagetler çıkarılacak, süzülecek ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilecek. Tepsi, önceden 200°C derece’ye ısıtlmış fırına sürülecek ve bagetler hafif pembe renk alıncaya kadar, 40 dakika süreyle kızartılacak. Ardından tepsi fırından alınacak ve bagetlerin üzerine fırça yardımıyle acı sos sürülecek. Tepsi tekrar 10 dakika süre ile fırına sürülecek ve süre bitiminde fırından alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com