Kategoriler
Sütlü Tatlı Tarifleri

fırın sütlaç

fırında sütlaç
Fırın Sütlaç Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Litre Yağlı Süt
2 Türk Kahve Fincanı Pirinç
2 Türk Kahve Fincanı Nişasta
2 Adet Yumurta Sarısı
2 Su Bardağı Toz Şeker
2 Türk Kahve Fincanı Soğuk Su

Ön Söz:
Tarifimi, fırında sütlacı yapıyorum bir türlü tutturamıyorum diyenler için hazırladım. Gözü kapalı ister siz yapın sütlacınızı, ya da bırakın tarife malzemelerinizi, tarif işini halletsin. Seçimi size kalmış, o kadar kolay. Tek dikkat edilecek nokta, nişasta olarak buğday veya mısır nişastası kullanmaktır.

Ön Hazırlık:
Pirinç yıkanacak ve süzülecek. Bir kase içerisinde 2 adet yumurta sarısı, 2 kahve fincanı nişasta, 2 kahve fincanı soğuk su konulacak ve çırpılacak.

Pirinc’in Haşlanması:
Tencereye 2 kahve fincanı pirinç ve üzerine 1 su bardağı su konulacak, normal ısıda ısıtılacak. Tenceredeki su kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı en düşük konuma alınacak ve pirinç suyunu çekinceye kadar haşlanacak.

fırın sütlaç

Maharetini Göster:
Tencere’ye süt, haşlanmış pirinç konulacak ve ısıtılacak. Süt kaynamaya başlarken toz şeker, sulandırılmış yumurta sarılı nişasta ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere kaynamaya başldıktan sonra, ocak ısısı en düşük konuma alınacak ve saat’a bakılacak not edilecek. Tencere çırpma teli ile dipten karıştırılarak 5 dakika süre ile kaynatılacak. Süre bitiminde sütlaç ocaktan alınacak ve kaselere paylaştırılacak. Sütlaç üzeri hafif katılaştıktan sonra, tepsiye dizilecek. Kaselerin yarı seviyesine kadar soğuk su konulacak ve fırının orta rafına sürülecek. Üstten ısıtma ile kaselerin üst kısmı kızarıncaya kadar fırında tutulacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com