Kategoriler
Meze Tarifleri Salata Tarifleri

fasulye piyazı nasıl yapılır

fasulye piyazı nasıl yapılır
Soslu Kuru Fasulye Piyazı Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Kuru Fasulye
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Katı Yumurta
4 Yemek Kaşığı Sirke
3 yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1/4 Demet Maydanoz
1/2 Limon suyu
Siyah Zeytin
Pul Biber
Tuz

Ön Hazırlık:
Soğan yarım ay (piyaz) doğranacak ve ovalanarak bir kap içerisinde bekletilecek. Domateslerin kabukları soyulacak ve küp doğranacak. Sivri biberlerin çekirdekleri çıkartılacak ve halka doğranacak. Maydanoz ince doğranacak. Yumurta en az 12 dakika süre ile katı olarak haşlanacak, soğutulacak ve dilim ya da halka doğranacak.

Fasulyenin Haşlanması ve Hazırlanması:
Bir gece öncesi fasulyeler bir kap içerisine alınacak, üzerini örtecek miktarda soğuk su konulacak ve bir gece bekletilecek. Ardından fasulyenin suyu değiştirilecek. Yeterli miktar su ile fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar haşlanacak. Yumuşayan fasulyeler kendi suyu içerisinde soğutulacak. Ardından suyu süzülecek ve üzerine 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi gezdirilecek ve kapak kapatılacak. Sirke ile beraber fasulyeler en az 1 saat süre ile dinlendirilecek.

Piyaz Sosu:
Kase içine, yarım limon suyu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz konulacak ve karıştırılacak. Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilecek karıştırılacak.

Maharetini Göster:
Bir kap içine doğranmış soğan, sivri biber, maydanoz, domates ve sirkesi süzülmüş fasulye konulacak ve karıştırılacak. Bu aşamada tuz veya piyaz sosu katılmayacak. Salata tabağı içerisine hazır olan piyazdan ihtiyacınız kadar alınacak. Üzerine dilimlenmiş yumurta konulacak, siyah zeytin ile süslenecek ve piyaz sosu dökülerek servise hazır hale getirilecek. Arzunuza uygun pul biber ve sirke ilavesi yapabilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com