Kategoriler
Şerbetli Tatlı Tarifleri

evde künefe yapımı

evde künefe yapımı
10 Dakikada Evde Künefe Yapımı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
150 gr. Kadayıf
40 gr. Tuzsuz Tereyağı
100 gr. Künefe Peyniri veya Dil Peyniri
1.5 Su Bardağı Toz Şeker (200 gr.)
1 Su Bardağı Su (200 ml.)
1 Çay Kaşığı Limon Suyu
2 Adet Künefe Tabağı (iç çapı 19 cm.) 3 kişilik

Ön Söz:
Evde künefe yapımı ayrı bir yöntem değildir. Künefe nasıl yapılırsa, aynı yol izlenerek evde künefe yapılır. Teflon veya alüminyum tava ve tepsiler evde künefe yapımına uygun kaplardır. Tarifimde künefeyi 3 kişilik standart alüminyum künefe tabağı kullanarak yaptım. Malzeme miktarkarını kendi damak zevkime göre ayarladım. Künefeyi ocak üzerinde kızartmaya tabağın kenarlarından başlayın ve tabağı sürekli döndürün.

Künefe peyniri yerine tuzsuz dil peyniri kullanabilirsiniz, afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Birbirine yapışmış kadayıflar elle açılacak ve 1.5-2.0 cm. boyutunda doğranacak. Tereyağı, 20 gram olarak künefe tabaklarına paylaştırılacak. Ardından tabaklar ısıtılacak, eriyen tereyağı tabak içlerine yayılacak ve donmaya bırakılacak. Künefe peyniri uygun irilikte doğranacak veya tel tel açılacak.

Künefe Şerbetikünefe şerbeti

Künefe Şerbeti:
Tencereye 1.5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı su konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Ardından ocak ısısı orta ısı konumuna ayarlanacak. Tencere 10 dakika kaynatılacak, süre bitiminde 1 çay kaşığı limon suyu ilave edilecek ve karıştırılacak. Şerbet 5 dakika daha kaynatılacak, ocaktan alınacak ve soğumaya bırakılacak.

Alüminyum Künefe Tabağıalüminyum künefe tabağı

Dil Peyniridil peyniri

tabaklar yağlanmışkünefe tabağı

kadayıfın yarısı yayılmışkünefe ilk katı

üzerine peynir ilave edilmişkünefe peynir

üzerine ikinci kat kadayıf yayılmışkünefe ikinci kat

künefe kızartılmış ve şerbet verilmişkünefe

Maharetini Göster:
Yağlanmış künefe tabağına kadayıfın yarısı (75 gr.) eşit şekilde yayılacak ve diğer tabağın altı ile bastırılacak. Üzerine künefe peyniri serpiştirilecek. Ardından peynirin üzerine kadayıfın yarısı ilave edilecek ve künefe tabağı ile bastırılarak düzeltilecek. Künefe tabağı ocağın büyük gözü üzerine alınacak ve orta ateşte 5 dakika boyunca çevrilerek kızartılacak. Süre bitiminde yağlanmış diğer künefe tabağı kullanılarak ters çevrilecek. Kadayıfın çevrilen yüzü 5 dakika kızartılacak, ocaktan alınacak ve üzerine soğuk şerbet dökülecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com