Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

düdüklüde kuru bamya yemeği

düdüklüde kuru bamya yemeği
Düdüklüde Kuru Bamya Yemeği Salçalı Tarifi
Malzemeleri:
100 gr. Kuru Bamya
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3.5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Düdüklü tencerede kuru bamya yemeği nasıl yapılır? Düdüklüde kuru bamya yemeği, aynen tencerede yapıldığı gibi yapılır. Kuru bamya haşlanarak dizili olduğu ip üzerinden çıkartılır ve etli veya etsiz olarak, düdüklüde pişirilir. Düdüklüde kuru bamya yemeği, en düşük ocak ısısında 15 dakikada pişer. Bu yemeğin su ölçüsünü her yemekte olduğu gibi, 200 ml. hacminde su bardağı ile ölçtüm. Kullandığım düdüklü tencere ise; klasik lastik contalı, Kayseri malı, Termo marka düdüklü tenceredir.

Ön Hazırlık :
Soğan yemeklik doğranacak. 3.5 su bardağı kaynar su hazır edilecek. Kuru bamya buraya tıklanarak tarifine uygun olarak haşlanacak.

düdüklüde kuru bamya yemeği 1

Maharetini Göster :
Düdüklüye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından, 3.5 su bardağı kaynar su, bamya, karabiber ve tuz ilave edilecek, karıştırılacak. Yemeğin tuz’u karar hale getirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. İlk düdük sesinden sonra, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 15 dakika bitiminde kuru bamya yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com