Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Düdüklü Tencere Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri

düdüklüde ıslanmış nohut nasıl pişirilir

ıslanmış nohut düdüklüde nasıl pişirilir
Düdüklüde Islanmış Nohut Nasıl Pişirilir
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Nohut
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet orta Boy Soğan
1 Yemek Kaşığı Silme Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Nohut yemeği düdüklü tencerede iki şekilde pişirilir. Nohut yarı pişmiş halde tencerede veya düdüklüde haşlandıktan sonra düdüklüde pişirilir. Ya da, nohut akşamdan yumuşaması için su içene konur ve dinlendirilir. Bu işleme nohutu ıslatama diyoruz. Nohutu ıslatmadaki amaç; nohut ıslanınca şişer, bu sayede pişirmesi kolay ve yerken yumuşacık olur. Nohut bağırsaklarda gaz yaptığı için; nohutu ıslattıktan sonra suyu değiştirilir, bir taşım kaynatılır, köpüğü alındıktan sonra yemeği yapılır. Nohutun ıslanması için normal soğuk su içinde 8 saat kalması yeterlidir. Bir su bardağı dolusu nohut ıslatıldığında 3.5 su bardağı dolusu nohut çıkar. Bir su bardağı kuru nohutla yapılan yemek üç kişiye yeterlidir.

Düdüklü tencerede nohut, en düşük (kısık ateş) ısı ayarında ve orta ısı ayarında pişirilir. 2 Su bardağı nohutu ıslattıktan sonra, en düşük ısı ayarında pişirmek isterseniz; düdüklüye 4 su bardağı kaynar su ilave eder ve 35 dakikada pişirirsiniz. Ya da bu tarifte olduğu gibi, 2 su bardağı ıslanmış nohutu 5 su bardağı kaynar su ile orta ısı ayarında 30 dakikada pişirebilirsiniz. Düdüklü tencerede ıslanmış nohutla yapılan, dana kuşbaşı etli nohut yemeğine buraya tıklayarak bakabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Tencere içine 2 su bardağı nohut ve üzerine üç parmak geçesiye kadar çeşme suyu doldurulacak. Tencere bir gece boyu (en az 8 saat) bekletilecek. Ardından suyu değiştirilecek, bir taşım (gazı alınması için) kaynatılacak ve süzülecek. Soğan yemeklik doğranacak, kaynar su hazır edilecek.

 bir gece boyu ıslanmış nohutıslanmış nohut

suyu değiştirilmiş, kaynatılmış ve gaz yapan köpüğü çıkmışnohut gazı

gaz yapan köpüğü alınmışgazı alınmış nohut

nohut süzülmüş pişirilmeye hazırnohut süzülmüş

Maharetini Göster :
Düdüklü tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek, orta ısı ayarında kavrulacak. Ardından domates salçası ilave edilecek, kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Üzerine ıslanmış nohut, 5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Düdüklü tencerenin kitapçığında bulunan nohut pişirme süresi dikkate alınarak (30 dakika) nohut pişirilecek. Nohut piştikten sonra, tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com