Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Düdüklü Tencere Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri

düdüklüde etsiz kuru fasulye

düdüklüde etsiz kuru fasulye
Düdüklüde Etsiz Kuru Fasulye Yemeği Tarifi
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Kuru Fasulye (dermason)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5.5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Kullandığımız düdüklü tencereler marka ve model olarak aynı değildir. Bu nedenle, düdüklüde yapılan yemeklerin tarifini (ölçü olarak) bire bir vermek mümkün olmuyor. Yine de, bir fikir vermek açısından düdüklüde kuru fasulye pişirmek için tarifim yol gösterici olabilir. Düdüklü tencereniz, Termo marka ve dermason cinsi fasulye kullanıyorsanız eğer, lezzetli yemeğiniz sofranızda demektir.

Ön Hazırlık:
Tencereye 2 su bardağı kuru fasulye, üzerini kapatacak miktarda soğuk su konulacak ve bir gece boyu ıslatılacak. Soğan yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Maharetini Göster :
Düdüklü tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından ıslatılmış kuru fasulye, 5.5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Normal (orta) ısı ayarında düdüklü tencerenizin kuru fasulye pişirme süresi dikkate alınarak fasulye pişirilecek. Düdüklü tencerem dermason fasulyeyi 20 dakikada pişirdi. Fasulye piştikten sonra yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com