Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

düdüklüde domatesli taze bakla

düdüklüde domatesli taze bakla
Düdüklüde Domatesli Taze Bakla Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Taze Bakla
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Adet Domates
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Düdüklüde taze bakla yemeğini, rendelenmiş domates ve çok az miktarda domates salçası kullanarak yaptım. Düdüklü tencerede taze bakla yemeklerini 1.5 çay bardağı kaynar su ile 25 dakikada (en düşük alev ayarında) pişiriyordum. Şimdi ise, su miktarını 1 su bardağı (200 ml.) ölçüsüne ve pişirme süresini 30 dakikaya çıkardım. Bu sayede, önceki yaptığım bakla yemeklerimden bu yemeğim biraz daha yumuşak oldu. Tavsiye ederim, memnun kalırsınız.

Ön Hazırlık:
Bakla ayıklanacak, yıkanacak ve uygun irilikte doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek ve kaynar su hazır edilecek.

düdüklüde domatesli taze bakla 1

Maharetini Göster:
Düdüklüye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça, rendelenmiş domates ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Peşinden bakla ilave edilecek ve karıştırılacak. Üzerine 1 su bardağı kaynar su, toz şeker, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Düdüklü kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Buhar çıkmaya başladığında (düdüklünün özelliğine göre) başlığı indirilecek veya takılacak. İlk düdük sesinden sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 30 dakika bitiminde domatesli taze bakla yemeği servise hazır. Sonrası malum.

Son Söz:
Bu yemeği lastik contalı, klasik (Termo Marka) düdüklü tencerede pişirdim. Dondurucudan çıkardığım rendelenmiş bir kepçe ölçüsünde (100 gr. ağırlığında) domates kullandım.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com