Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Evde Nasıl Yapılır

düdüklü tencerede kestane nasıl pişirilir

düdüklü tencerede kestane nasıl pişirilir
Düdüklü Tencerede Kestane Nasıl Pişirilir
Malzemeleri:
Kestane
Buhar sepeti
Düdüklü Tencere
1 Su Bardağı Çeşme Suyu

Ön Söz:
Bu tarifim, bir gün öncesi ihtiyaçtan dolayı ortaya çıkan icadlarımdan sonuncusu; kestane sevenlere armağanım olsun. Çünkü; internette böylesi bir tarif yok. Kestane haşlama ile ilgili bilinen her yönem, herkesi memnun etmiyor. Ayrıca, su içinde haşlanan kestanenin yemesi dert olduğu gibi; kestane kabuğunun çıkmaması da sorun oluyor. Bu tarif, piyasada satılan bütün kestanelerle denenmiştir, en son deneyen kişi siz olacaksınız. Kestanelerin en irileri, bu tarifle düdüklü tencerede 15 dakikada pişer. Küçük ve orta boy kestaneler ise; 5 ila 10 dakika arasında pişer. Kestanenin kıvamını ayarlamak, dişinizin keyfine kalmış. Bir avuç kestaneyi koyun buhar spetine pişirin, gönlünüzce. Ardından, kestanenin pişme süresini siz belirleyin.

Ön Hazırlık:
Kestane tümsek yerlerinden artı, ya da yan taraflarından düz çizgi şeklinde bıçakla çizilecek. Çizilen kestaneler en az 30 dakika soğuk, ılık, çeşme suyu farketmez su içinde bekletilecek.

düdüklü tencerede kestane

Maharetini Göster:
Düdüklüye 1 su bardağı çeşme suyu ve buhar sepeti konulacak. Buhar sepetinin içine istenilen miktar çizilmiş ve su içinde bekletilmiş kestane yayılacak. Ardından düdüklü tencere ocağın büyük gözü üzerine oturtulacak ve kapağı kapatılacak. Ocak yakılacak ve gaz ayar düğümesi normal (orta ateş) ısı seviyesine ayarlanacak. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca (düdüklünün marka ve modeline göre) tepesindeki ağırlığı takılacak veya mandalı, ya da ventili indirilecek. Düdüklü kaynamaya başalayıp ilk düdük veya fışlama sesinden sonra, ocak en düşük ısı seviyesine ayarlanacak. Ardından saate bakılacak ve not edilecek. Tam 10 dakika bitiminde ocak söndürülecek, düdüklü soğutulacak ve kestaneler içinden alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com