Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

dil balığı tava

dil balığı tava
Dil Balığı Tava Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Orta Boy Dil Balığı
1 Çay Bardağı Ayçiçeği Yağı
1 Su bardağı Un
Tuz

Ön Söz:
Dil balığı tek parça iskeletinden başka kılçığı olmayan, üzerinde derisi bulunan bir deniz ürünüdür. Derisi soyulduktan sonra bütün veya fileto çıkarılarak kızartılabilir. Dilbalığı kullanılarak onlarca çeşit yemeği yapılır. Bunlardan mutfaklarımızda en fazla dil balığı kızartması, dil balığı buğulaması, dil balığı sarması, dil balığı dolması, dil balığı güveci, dil balığı kavurması, dil balığı tavası, dil balığı suflesi, dil balığı ızgara, dil balığı şiş ve sebzeli dil balığı yemeğini sayabiliriz. Dil balığı mısır unu, galeta unu ve buğday unu ile kızartılabilir.

Dil balığını kızartma yapmak için, en güzeli un kullanmaktır.

Ön Hazırlık:
Dil balıklarının üzerinde bulunan derileri soyulacak ve iç organları çıkarılacak. Ardından güzelce yıkanacak ve süzülecek. Bir kap içerisine un konulacak ve bekletilecek.

dil balığıdil balığı

dil balığı temizleniyordil balığı temizlenmiş

temizlenmiş dil balığıdil balığı temizlenmiş 1

Dil Balığının Temizlenmesi:
Dil balığı mutfaktaki kesme tahtası üzerine alınacak. Balığın beyaz renkli kısmı alta ve baş kısmı sol tarafa gelecek şekilde yatırılacak. Baş kısmından gövdeye yakın yere bıçakla bir kesik atılacak ve kesilen yere bıcak ucu batırılarak parmak tutacak kadar deri açılacak. Ardından açılan yerden deri tutulacak ve kuyruk yüzgecine kadar sıyrılacak. Aynı işlem diğer tarafada uygulanacak. Derisi soyulan balığın baş kısmı ile karın bölgesi bıçakla kesip atılacak. Ardından bol su ile yıkanacak ve süzülecek.

dil balığı kızartılıyordil balığı kızartma

kızartılmış dil balığıdil balığı kızartması

Maharetini Göster:
Dil balıklarının her iki yüzeyine tuz serpilecek ve una bulanacak. Ardından balığın üzerinde bulunan unun fazlası, kuyruktan tutularak silkelenecek. Kızartma tavası içerisine ayçiçek yağı konulacak ve ısıtılacak. Ardından balıklar kızgın yağ içerisine konulacak. Balıklar 4 dakika süre ile en az üç kez çevrilecek ve altı üstü kızartılacak. Kızarmış balıklar bir tabak içerisine alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com