Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

deniz ürünleri yahnisi

deniz ürünleri yahnisi
Deniz Ürünleri Yahnisi Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
3 Parça Fileto Uskumru
150 gr. Kabuksuz Midye
150 gr. Kabuksuz Karides
150 gr. Kültür Mantarı
1 Adet Domates (100 gr.)
1 Adet Soğan (100 gr.)
3 Diş Sarımsak
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Kaynar Su
Bir Tutam Maydanoz
1/4 (çeyrek) Limon

Ön Söz:
Deniz ürünleri yahnisi, elinizde bulunan her çeşit deniz ürünleriyle yapılabilir. Önemli olan, kullanacağınız balığın fazla kılçıklı olmaması. Deniz ürünleri yahnisi yapımında fileto kesilmiş ve dondurulmuş uskumru, dondurulmuş iç midye ve dondurulmuş iç karides kullandım. Bu malzemeleri derin dondurucuda kendim dondurdum. Uskumru çözülmeye başladığında, üzerindeki derisi kolaylıkla sıyrılarak çıkıyor.

Donmuş malzemeleri tam olarak çözdürmeden, yarı donmuş olarak kullandım. Ortaya süper lezzette bir yemek çıktı, denemenizi tavsiye ederim.

Ön Hazırlık:
Soğan yarım ay, sarımsak yemeklik doğranacak, domates rendelenecek. Kültür mantarı istenilen irilikte dilimlenecek ve maydanoz kıyılacak. Kaynar su hazır edilecek. Her bir parça uskumru filetosu enlemesine 2 veya 3 parçaya bölünecek ve üzerine hafif tuz serpilecek.

deniz ürünleri yahnisi malzemesideniz ürünleri

deniz ürünleri yahnisi servise hazırdeniz ürünleri yahni

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, mantar ve rendelenmiş domates ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından iç midye, karides ilave edilecek ve hafif kavrulacak. Peşinden kaynar su, karabiber, pul biber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından balık parçaları uygun aralıklarla yerleştirilecek, üzerine limon suyu sıkılacak ve maydanoz serpilecek. Tencere bir kez fokurdatılacak, kapağı kaptılacak ve ocak en düşük ısı konumuna ayarlanacak. Tam 15 dakika bitiminde deniz ürünleri yahnisi servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com