Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Kebap ve Izgara Tarifleri

dana etli büryan kebabı

dana etli büryan kebabı
Dana Etli Büryan Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
400 gr. Kuşbaşı Dana Eti
1 Su Bardağı Pirinç
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Su Bardağı Kaynar Su (et için)
1.5 Su Bardağı Kaynar Su (pilav için)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Isıya Dayanıklı Bir Kap

Ön Söz:
Büryan, et ve pirinçle yapılan bir yemek çeşitidir. Tarifim Selanik usulü büryan kebabı ve bu kebabın yapımı ile ilgilidir. Büryan kebabı istenirse kuzu eti, tavuk eti ve dana etiyle yapılabilir. Ocak üzerinde büryan kebabı yapılırken ocak tamamen kısılır. Büryan kebap ocak üzerinde iki aşamalı yapılır. Et, önce kısık ateşte su ilavesiyle pişirilir. Ardından pirinç kavrulur, su ve tuz ilavesinden sonra tencereye konularak etle birlikte pişirilir. Eti tatlandırmak için tuz haricinde her çeşit baharat kullanılabilir. Bu tarifimde kuşbaşı dana eti kullandım. Dana etli büryan kebabı görüntü ve nefasetiyle tam bir misafir yemeğidir. Deneyin, tadın ve bu lezzeti keşfedin.

Ön Hazırlık:
Pirinç ılık su içinde 30 dakika dinlendirilecek. Ardından berrak suyu çıkıncaya kadar yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek.

Pilavın Hazırlanması:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine pirinç ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından 1.5 su bardağı kaynar su, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilecek ve pilavın tuzu karar hale getirilecek. Tencere yüksek ısıda 1 dakika kaynatılacak ve ocaktan alınacak.

et bir bardak su ile pişirilmişbüryan kebabı

pirinç ilave edilmiş, pişirilmiş ve servise hazırdana etli büryan kebabı 3

Maharetini Göster:
Tencerenin orta yerine kuşbaşı dana eti konulacak. Üzerine ısıya dayanıklı bir kap kapatılacak ve üzerine 1 su bardağı kaynar su ilave edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek ve tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatılacak. Ardından ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Yaklaşık 60 dakika süre ile et suyunu çekinceye kadar pişirilecek. Ardından tencerenin boşluk kısmına çepeçevre hazırlanan pirinç (eşit bir şekilde) ilave edilecek ve kapağı kapatılacak. Tencere 15 dakika süre ile en düşük ısıda kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Ardından en az 15 dakika dinlendirildikten sonra servis edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com