Kategoriler
Kızartma Tarifleri Meze Tarifleri

çıtır karnabahar

çıtır karnabahar
Çıtır Karnabahar Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Karnabahar
2 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Ekmek Kırıntısı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Kızartma Yağı

Ön Söz:
Dışı çıtır, içi yumuşacık karnabahar kızartmasını 15 dakikada haşladığım karnabahar dalları ile yaptım. Dalların üzerini kaplamak için; buğday un’u, yumurta ve ekmek kırıntısı kullandım. Ekmek kırıntısı yapmak gayet basit, kurumuş veya bayatlamış ekmek dilimlerini rondodan geçirmeniz yeterlidir.

Karnabaharı kızartırken ekmek kırıntısı yerine galeta un’u da kullanılabilir. Fakat, ekmek kırıntısının verdiği çıtırlığı ve görünümü galeta un’u veremez. Tercih sizin, karnabaharınızı dilediğiniz şekilde kızartabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Karnabahar yıkanacak ve istenilen irilikte dal dal gövdesinden ayrılacak. Yumurtalar kase içinde az tuz ilavesiyle ile çırpılacak.

organik karnabahar

Karnabahar’ın Haşlanması:
Tencereye karnabahar dalları ve üzerini kapatacak miktarda su, 1 tatlı kaşığı tuz konulacak ve orta ısıda kaynatılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 15 dakika süre ile karnabahar dalları haşlanacak. Süre bitiminde süzülecek ve soğumaya bırakılacak.

karnabahar haşlanmışkarnabahar haşlaması

 kızartılmış çıtır karnabahar servise hazırçıtır karnabahar 1

Maharetini Göster:
Kızartma tavasına yeterli miktarda kızartma yağı konulacak ve orta ısıda ısıtılacak. Kızartma yağı gerekli ısıya ulaştıktan sonra; haşlanmış karnabahar dalları sıra ile un’a, çırpılmış yumurta’ya ve ekmek kırıntısına bulanarak, pembe renk alıncaya kadar kızartılacak. Kızartılmış karnabahar dalları sarımsaklı yoğurt veya sade olarak servis edilebilir. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com