Kategoriler
Mutfak Aletleri Mutfak Bilgileri

buharda pişirme sepeti

buharda pişirme sepeti
Buharda Pişirme Sepeti, Buharda Pişirme Aparatı, Buhar Sepeti: Sebzelerin buhar da pişirilmesiyle vitamin, mineral ve besin kayıbı olmayacağını bu işi bilenler hep söylerler. Aklıma hep yatmış olan bu söylemler, televizyonu başka bir kanala yönlendirdiğim zaman, aklımdan uçup gider. Ta ki, başka bir otorite bu konuyu gündeme getirinceye kadar konudan habersiz yaşarım. İki yıl önce yine televizyon da, buhar da yemek pişirme yöntemleriyle ilgili bir program seyrettim. Ardından, bu konu ile ilgili bir reklam verdiler, onu seyrettim. Anlatılanlar doğru ama, reklamını verdikleri alet oldukça pahalı idi. Her zaman olduğu gibi konu’yu unuttum gitti.

Günlerden bir gün, büyük bir alışveriş merkezini gezerken mutfakla ilgili reyonlarının birinde resimdeki aleti gördüm ve aldım. İki yılı aşkın bir zamandır kullanıyorum. Çok büyük yararlarının olduğunu saymakla bitiremem. Patates haşlar, her tür sebzeyi buhar yöntemi ile pişirir, yöresel mantı dahil. Mutfak’ta oldukca az yer kaplar. Bu alet, düdüklü tencere veya diğer tencerelerde oldukca kullanışlı. Pişirme sepeti, her boy tencerede kullanılabilir.

Buharda pişirme sepeti açıldığı vakit tencerenin çapı ölçüsünde kalır. Tabanında üç adet ayağı vardır. Tencere içerisine bu ayak mesafeleri ölçüsünde su konulacak. Sepet içerisine istediğiniz sebzeleri tek başına ya da karışık koyabilirsiniz.

Tencere kapağını kapatıp su kaynamaya başladıktan sonra düşük ısı ile sebzelerinizi pişirebilirsiniz. Sepeti tencere içerisinden almak için özel aksesuarı mevcuttur. Ocak ısısı ile konulan su kaynamaya başlayınca buhar oluşacak ve buhar sebzeleri pişirecek. Önemli olan ilave edilen su miktarının sepetin içine gelmemesine dikkat etmek gerekir. Değilse; sebzeler buharda pişmez, haşlama olur. Tavsiyem, bu alete benzer piyasa da bulunan benzer bir aleti mutfağınızda bulundurmanızdır. Adı: Buhar’da pişirme sepeti. Her çap’ta ki, tencere ölçüsüne ayarlanabiliyor. Kendim, düdüklü tencere’de ve diğer tencerede kullanıyorum, memnunum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com