Kategoriler
Kızartma Tarifleri Meze Tarifleri Sebze Yemekleri Yumurtalı Yemek Tarifleri

brokoli kızartması

brokoli kızartması
Yumurtalı Brokoli Kızartması Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
400 gr. Brokoli
2 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Galeta Unu
1 Çay Kaşığı Tuz
Kızartma Yağı

Ön Söz:
Brokoli kızartması haşlanmış brokoli ile yapılır. Brokoli kaynayan su içerisinde haşalanabileceği gibi, buhar sepeti kullanılarakta haşlanabilir. Brokoli haşlama süresi kişinin damak zevkine göre değişebilir. Brokoliyi dişe dokunur veya yumuşak olarak haşlamak için; brokoli haşlama süresi isteğe göre ayarlanabilir. Haşlanmış brokolinin kaplanması için galeta unu yerine, bayat ekmek kırıntısı kullanırsanız; resimde gördüğünüz gibi, kızartmanız daha güzel olur.

Ön Hazırlık:
Brokoli yıkanacak, dal olarak üçlü dörtlü gruplar halinde gövdeden ayrılacak. Kase içerisine 2 adet yumuta, 1 çay kaşığı tuz konulacak ve çırpılacak.

Brokoli’nin Haşlanması:
Tencere içerisine yeterli miktarda su, 1 tatlı kaşığı tuz konulacak ve kaynatılacak. Kaynayan su içerisine brokoli dalları ilave edilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Brokoli’nin sert ve yumuşaklık durumuna göre, 2 ila 8 dakika arasında haşlanacak. Süre bitiminde süzgeç içerisine alınacak ve soğuk sudan geçirilecek.

brokoli kızartması 1

Maharetini Göster:
Kızartma tavasına yeterli miktarda kızartma yağı konulacak ve ısıtılacak. Fazla kızgın olmayan yağ içerisinde brokoli dalları önce un’a, sonra yumurta’ya ve ardından galeta unu’na bulanarak (pembe renk alıncaya kadar) kızartılacak. Kızarmış brokoliler sade veya sarımsaklı yoğurt ile servis edilebilir. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com