Kategoriler
Sakatat Yemekleri

beyin haşlama

beyin haşlama 1
Beyin Haşlama Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Adet Dana Beyni
1 Litre Soğuk Su
1 Tatlı Kaşığı Üzüm Sirkesi
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Beyin salatası yapmak istiyorsanız, ciğerciden bir tane dana beyni almanız gerekir; beyin nasıl pişirilir diyorsanız eğer, tarifimi okumanız gerekir. Sakatatçılar, dana beyin zarını çıkartarak müşterisine verirler. Bir de sakatatçıdan alınmayan dana beyni varsa eliniz altında, zarını temizlemek size düşer.

Beyin zarı nasıl temizlenir:
Beyin sol elle tutulduktan sonra; tazyiksiz, kendi halinde akan musluk suyunun altına tutulur. Su akarken beynin üzerinden beyin zarı sağ elle çimdiklenip çekilerek, zar beynin üzerinden soyulur. Çimdikleme işlemi tek tek, beyin zarı tamamen temizlenene kadar sürer. Yani, tek çimdikle beyin zarı soyulmuyor.

Dana Beynidana beyni

dana beyni haşlanıyordana beyni haşlama

haşlanmış dana beynibeyin haşlama

beyin soğuk su içinde soğuyorsoğuk dana beyni

beyin kevgir içinde süzülüyorsüzülmüş dana beyni

Maharetini Göster:
Tencereye 1 litre soğuk su, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 çay kaşığı tuz konulacak ve karıştırılacak. Ardından zarı temizlenmiş dana beyni tencereye ilave edilecek. Tencere normal ısı ayarında kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatılacak, ocak en düşük ısı konumuna getirilecek. Tam, 10 dakika bitiminde ocak söndürülecek ve beyin kendi haşlama suyu içinde soğutulacak. Ya da, tencereden çıkarılıp buzlu su içerisinde soğutulacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com