Kategoriler
Sebze Yemekleri Zeytinyağlı Sebze Yemekleri

beyaz patlıcan yemeği

beyaz patlıcan yemeği
Beyaz Patlıcan Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır Malzemeleri:
1/2 Kg. Beyaz Top Patlıcan
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
1 Çay Kaşığı Salça
2 Adet Sivri Biber
2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Beyaz top patlıcan yemeği, yumurta patlıcanı olarakta isimlendirilen beyaz patlıcanla yapılır. Kabuğu kalın ve çekirdekli olan bu patlıcanın yemeği yapılırken mutlaka soyulmalıdır. Patlıcan soyulduktan sonra; renk değiştirmesini önlemek için, doğranmadan bütün olarak çeşme suyu içinde bekletilmelidir. Patlıcan, diğer malzemeler kavrulurken kuşbaşı doğranmalı ve tencereye ilave edilmelidir.

Beyaz top patlıcan veya yumurta patlıcanı çekirdeklidir. Fakat, yemeğini yerken patlıcanın çekirdekleri insanı rahatsız etmez. Beyaz patlıcan, en düşük ısıda (15 dakikada) çok çabuk pişer. Beyaz patlıcan, diğer patlıcanın kullanıldığı bütün yemek çeşitlerinin yapımında kullanılır. İstenirse beyaz patlıcan hiç su kullanılmadan da pişirilebilir. Yemeğinin tadı, taze bamya yemeğini andırır ve oldukça lezzetlidir.

Ön Hazırlık:
Beya patlıcanlar soyulacak ve bütün olarak soğuk su içerisinde bekletilecek. Soğan, sarımsak yemekik doğranacak. Domates rendelenecek, sivri biber kuşbaşı doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Beyaz Patlıcanbeyaz patlıcan

beyaz patlıcan yemeği servise hazırbeyaz patlıcan yemeği 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, sivri biber, salça, rendelenmiş domates ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından doğranmış patlıcan, 1 çay bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, kimyon, tuz ilave edilecek ve yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Peşinden, ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra tencere kapağı kapatılacak ve ocak ısısı, en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 15 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com