Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri Mutfak Bilgileri

barbunya ve tekir balığı nasıl temizlenir

barbunya ve tekir balığı nasıl temizlenir

Barbunya ve Tekir Balığı Nasıl Temizlenir: Barbunya ve tekir balıkları akrabadır ve görsel olarak birbirilerine çok benzediklerinden ayrımı oldukça güçtür. Barbunya balığının kırmızı rengi daha canlıdır. Kafası dik ağız açıklığı gözün ön hizasındadır.

Alt çenelerinin iki yanında bıyık denilen birer uzantıları vardır. Tekirin burun yapısı uzundur. Ağızının arka tarafı göz hizasında değildir. Gövdenin yanlarında üçer ince, sarı çizgi ile barbunya balığından ayırt edilebilir. Bu balıklar, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında lezzetli olurlar. Ekim ayı ise, Barbunya ve tekirin en yağlı ve en lezzetli alduğu aydır. Izgarası, tavası, buğulaması, domateslisi, garnitürlüsü, fırını, sirkelisi ve nisuazı yapılır.

barbunya balığının ele alınmasıbarbunya nasıl temizlenir1

parmaklar yanakları açıyorbarbunya nasıl temizlenir2

solungaçlardan tutulmuşbarbunya nasıl temizlenir3

ve kuyruk yönüne çekiliyorbarbunya nasıl temizlenir4

iskelet üzerindeki kan pıhtısı temizleniyorbarbunya nasıl temizlenir5

barbunya balığı temizlenmişbarbunya nasıl temizlenir6

Bu balıkların temizlenmesi çok kolay.  Sağ el, baş ve işaret parmakları solungaç kapakları altına sokulur ve solungaçlardan tutularak kuyruk yönüne çekilerek karnı açılır. İç organları alınır ve iskelet üzerindeki kan pıhtısı temizlenir. En son temizlenmiş balıklar bol su ile berrak suyu çıkıncaya kadar yıkanır.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com