Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Kızartma Tarifleri Meze Tarifleri Sebze Yemekleri

bamya kızartması

kızarmış bamya
Taze Bamya Kızartması Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
150 gr. Uzun Bamya
1 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Buğday Unu
1 Çay Bardağı Mısır Unu
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Kızartma Yağı

Ön Söz:
Taze bamya kızartması nasıl yapılır? Bamya kızartmasında en pratik yol; kısa bamya yerine, uzun bamya kullanmaktır. Taze bamya’yı bütün olarak yağ içinde kızartmak iyi sonuç vermez. Bu nedenle, bamya kızartılmazdan önce kuşbaşı doğranır veya uzunlamasına ikiye bölünür. Bamya isteğe bağlı olarak haşlanır veya haşlanmadan da kızartılabilir. Bamya’yı su içinde haşlamak yerine buharda pişirmek iyi sonuç verir.

Bamya kızartması, hazırlanan bandırma sosuna bandırılarak atıştırmalık olarak yenilir. Ya da sarımsaklı yoğurtlu, domates sosu hazırlanır ve karıştırılarakta yenilebilir.

Ön Hazırlık:
Taze bamya çeşme suyu ile yıkanacak, kurulanacak ve sap kısmı külah şeklinde kesilecek. Ardından bıçakla uzunlamasına ikiye bölünecek ve karabiber tuz serpilecek. Yumurta, az tuz ile bir kap içinde çırpılacak. Mısır unu ile buğday unu bir kap içinde güzelce karıştırılacak.

taze bamyataze bamya

uzunlamasına kesilmişkırmızı bamya

bamya kaplanmış kızartılıyorbamya kızartması

bamya kızartması servise hazırtaze bamya kızartması

Maharetini Göster:
Kızartma tavasına kızartma yağ konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine bamyalar önce çırpılmış yumurtaya, ardından un karışımına bulanarak ilave edilecek ve yağ içinde (altın rengini alıncaya kadar) döndürülerek kızartılacak. Kızarmış bamyalar havlu kağıt üzerine alınacak ve fazla yağı çektirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com