Malzemeler :
1 Çay Bardağı Kuru Çiçek Bamya
1 Çay Bardağı Kuşbaşı Kuzu Eti
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet SoÄŸan
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası ‘tatlı’
1 Çay Kaşığı Nar Ekşisi
1 Su Bardağı Soğuk Su
4 Su Bardağı Kaynar Su
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Sirke
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Ön Hazırlık :
Tencere’ye 3 su bardağı su konulacak, kaynatılacak. Kaynayan su içerisine 1 tatlı kaşığı sirke ve 1 çay bardağı dolusu dizili çiçek bamya katılacak. Tencere kaynadıktan sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek.Tencere kapağı aralıklı kapatılacak, bamya 15 dakika süre ile haÅŸlanacak. HaÅŸlandıktan sonra soÄŸuk sudan geçirilecek ve ipinden ayrılıp bir kap içerisinde bekletilecek. HaÅŸlama suyu kullanılmayacak. KuÅŸbaşı kuzu eti bamya iriliÄŸinde doÄŸranacak. SoÄŸan yemeklik doÄŸranacak.
Maharetini Göster :
Tencere içerisine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı kuzu eti ilave edilecek ve rengi dönünceye kadar kavrulacak. Ardından soğan ilave edilecek kavrulacak. Tencerenin orta yerinden yer açılacak, un katılacak ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak.
Üzerine domates ve biber salçası ilave edilecek, kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Üzerine 1 su bardağı soÄŸuk su katılacak, tencere dipten karıştırılacak. 4 su bardağı kaynar su, bamya, nar ekÅŸisi, karabiber, tuz katılacak ve karıştırılacak. Çorbanın tuz’u karar hale getirilecek.
Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya baÅŸladıktan sonra tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 60 dakika süre bitiminde çorba servise hazır. Sonrası malum.
Not:
Nar ekşisi yerine 1 tatlı kaşığı limon suyu kullanılabilir.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com
