Kategoriler
Çorba Tarifleri

balkabağı çorbası

bal kabagi corbasi
Yeni sunum, balkabağı çorbası tarifi, nasıl yapılır?
Malzemeleri:
Soyulmuş Balkabağı (300 gr.)
1 Adet Küçük Boy Soğan
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (30 gr.)
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
2 Yemek Kaşığı Tepelice Kırmızı Mercimek
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kuru Nane
1 Fiske Kimyon
1 Tatlı kaşığı Tuz
4 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tutam Maydanoz, Dereotu

Ön Söz:
Balkabağı çorbası, her damağın kabul edebileceği yemek çeşiti değildir ve çoğu insan sevmez. Bu tarif, balkabağı çorbasını sevmeyenler için hazırlanmıştır. Tarifimizin ikinci sunumu olan çorbamızı denemelisiniz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Balkabağı rendelenecek. Soğan yemeklik doğranacak. Maydanoz ve dere otu kıyılacak. Mercimek yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek.

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından rendelenmiş bal kabağı, kırmızı mercimek, 4 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. 20 dakika bitiminde çorba blendırdan geçirilecek, üzerine karabiber, kimyon, pul biber, tuzu eklenecek ve karıştırılacak. Tencere bir kez fokurdatılacak, kapak kapatılacak ve ocak tamamen kısılacak. Tencere 5 dakika kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Şimdi üzerine maydanoz, dereotu, limon suyu ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com