Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri

arpacık soğan yemeği

arpacık soğan yemeği
Kuzu Etli Arpacık Soğan Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
250 gr. Kuzu Kuşbaşı
400 gr. Arpacık Soğan
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
2 Adet Orta Boy Domates
1 Çay kaşığı Karabiber
1 tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı kaynar Su

Ön Söz:
Diğer adıyla arpacık soğan yahni, kuzu ve dana etiyle yapılabilir. Soğan yahni dana etiyle yapılmak istenirse, dana etinin ızgaralık bölümü kullanılarak tarifimde anlatıldığı gibi yapılabilir. Dana etinin diğer bölümleri kullanılacaksa et önceden pişirilmelidir. Böylesi durumda yağ içerisinde kuşbaşı dana etini kavurun, ardından üzerine 2 su bardak su koyun ve kaynatın. Tencerenin kapağını kapayın ve en düşük ısıda et suyunu çekinceye kadar (1 saat) pişirin. Ardından yemeğinizi diğer malzemeleri kullanarak (35 dakika) pişirebilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Arpacık soğanlar iki başından hafif kesilecek ve soyulacak. Domates soyulacak ve yemeklik doğranacak. 2 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

arpacık soğan yemeği 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı kuzu eti ilave edilecek ve etin bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar, orta ısıda kavrulacak. Ardından sıra ile salça, domates ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine arpacık soğan, sıcak su ve karabiber ilave edilecek, karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 35 dakika bitiminde arpacık soğan yemeği hazır. Şimdi yemeğin tuzunu ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com