Kategoriler
Tavuk Yemekleri

acılı kanat nasıl yapılır

acılı kanat nasıl yapılır
Tencerede Acılı Kanat Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1/2 Kg. Tavuk Kanadı
2 Yemek Kaşığı Acı Biber Sosu (50 gr.)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (20 gr.)
5 Yemek Kaşığı Kaynar Su (50 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Kızartma Yağı

Ön Söz:
Tavada acılı kanat nasıl yapılır? İhtiyaç ölçüsünde tavuk kanadı, derin kızartma yağında kızartıldıktan sonra; hazırlanan acı biber sosuna bulanır. Acılı tavuk kanadı derin yağ içinde kızartılmadan, fırında kızartılarakta yapılır. Yöntem aynı; tavuk kanadını kızart, acı sosa bula. Fakat, tavada kızartılan tavuk kanadının lezzeti bir başka. Buradan, tavada kanat kızartması tarifinin ayrıntısına bakabilirsiniz. Acılı kanat dünya mutfaklarında çok bilinir ve çeşitli soslarla hazırlanır. Acılı yemekleri seviyorsanız eğer, acılı kanat kızartması tarifimi deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifimde tavuk kanatları (tavuk yaprak kanat ve tavuk kök kanat) gruplar halinde, yağ içinde iki defa kızartılacaktır.

Ön Hazırlık:
Acı biber sosu, buradan tarifine uygun hazırlanacak. Tavuk kanatları yıkanacak ve süzülecek. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilecek, karıştırılacak ve üzeri açık olarak en az 3 saat buzdolabında dinlendirilecek.

acı sos hazırlanmışacı sos 1

Acı Sos’un Hazırlanması:
Sos tavasında tereyağı eritilecek. Üzerine iki yemek kaşığı acı sos, beş yemek kaşığı kaynar su konulacak, orta ateşte bir taşım kaynatılacak ve ocaktan alınacak.

tavuk kanadı bölümleritavuk kanadı parçaları

yaprak kanat ve kök kanat ayrı ayrı 10 dakika kızartılmışacılı kanat

yaprak kanatlar  ikinci kez 5 dakika kızartılmışyaprak kanat kızartma

kök kanatlar ikinci kez 5 dakika kızartılmışkök kanat kızartma

ardından her iki kanat çeşiti de sosa bulanmışacı soslu kanat

Maharetini Göster:
Tencere veya derin tavada kızartma yağı orta ateşte ısıtılacak. İçine sıra ile tavuk yaprak kanatları konulacak, hafif pembemsi  renk alıncaya kadar (yaklaşık on dakika) kızartılacak ve bir kaba alınacak. Peşinden tavuk kök kanatları konulacak ve aynı işlem uygulanacak. Ardından ocak ısısı yükseltilecek, kızgın hale gelmiş yağ içinde tavuk kanatları tekrar (beşer dakika daha) kızartılacak ve bir kaba alınacak. Ardından kızartılmış tavuk kanatları hazırlanmış acı sosa bulanacak ve servis tabağına konulacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com